Offlányságom fontos könyvei

Ahogy Andinak ígértem, gyártok egy-két bejegyzést azokról a könyvekről, amiket az offline módra váltás után olvastam, és úgy gondolom, másokat is érdekelhet. Szerencse, hogy felírtam a címeket, így biztosan nem marad ki semmi.
Kezdjük is a 2016-ban olvasottakkal!

Az első rögtön meglepő lesz, ugyanis az egyik kedvencem a Kapd elő sorozat - Olasz operarajongóknak című kötete. Ebben a kötetben az operairodalom segítségével gyakorolhatjuk az olasz nyelvtant. Micsoda párosítás! De működik. (Azért megjegyzem, a (passato) remoto elsajátítása szerintem nem olyan egyszerű, ahogy a szerző gondolta.)

Michael Blümke: Kapd elő - Olasz - operarajongóknak 
180 oldal
Assimil Hungária Kft., 2005
2492 Ft



                                                            😊😊😊😊


Kertész Judit könyveivel kezdtem a spanyol nyelvvel való megismerkedést, és bár nem tökéletes sem a tankönyv, sem a munkafüzet (pl. nincsenek benne a feladatok megoldásai, így az önellenőrzés a nullával egyenlő, ha nincs tanár a közelben), de az alapok elsajátításához egész jól használható önállóan is, köszönhetően a CD-nek. De a részletes nyelvtani magyarázatokat azért hiányoltam. 


Kertész Judit: Spanyol nyelvkönyv kezdőknek A2-B1+ mp3 CD-melléklettel
Lexika Kiadó, 2015
Tankönyv: 208 oldal, 2950 Ft
Munkafüzet: 230 oldal, 1950 Ft

😊😊😊😊

Nagyon tetszett Muriel Barberytől A sündisznó eleganciája is. Igen, ez is egy sikerkönyv, amit általában mindenki imád. Emlékszem, hogy utazás közben kezdtem el és nagyon jól jött az útra. Olyan igazi belefeledkezős olvasmány volt, ráadásul szó esett benne könyvekről is, és teljesen együtt tudtam érezni a főszereplőkkel. 
A Geopen újra kiadta, bár nekem a régi borító jobban tetszik. 


Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája
Fordította: Tótfalusi Ágnes
366 oldal
Geopen Kiadó, 2014
3690 Ft

                                                                      😊😊😊😊😊

Érdekes, hogy Joanne Harristől az Urak és játékosok nem volt akkora élmény. Tudtam, hogy van benne egy csavar, de amikor olvastam, csak megvontam a vállam, hogy: "Ja, hogy ez a csavar." De azért tetszett a regény, a titokzatos St. Oswald, úgyhogy biztosan újraolvasom majd. 


Joanne Harris: Urak és játékosok
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
466 oldal
Ulpius-ház, 2006

                                                                    😊😊😊😊😊


A megjelenése után olvastam Almási Kittitől a Bátran élnit, ami nálam kiérdemelte az év legcukibb borítója címet. Természetesen nem emiatt vettem a kezembe. Azért szeretem Almási Kittit, mert érthetően, sok-sok a praxisából és a saját életéből vett példával segít az Olvasónak. Nem érzi azt, hogy gyenge lenne, mert megoszt valamit velünk, Olvasókkal. És igen, megtanultam azóta én is: És akkor mi van? 


Almási Kitti: Bátran élni 
Félelmeink és gátlásaink leküzdése
276 oldal
Kulcslyuk Kiadó, 2015
2940 Ft

                                                                     😊😊😊😊😊

Ha már pszichológia, akkor Kádár Annamária Mesepszichológiája is sorra került, és ezt is nagyon szerettem, És megnyugodtam, hogy bár gyerekként esténként újabb mesét követeltem, amit végül megkaptam, ez csak a javamra vált a későbbiekben. Gyakorló szülőknek erősen ajánlott, de egyébként is, Mindenkinek érdemes elolvasnia. 


Kádár Annamária: Mesepszichológia
Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban
376 oldal
Kulcslyuk Kiadó, 2013
3150 Ft

                                                          😊😊😊😊😊

Jaj, először teljesen megfeledkeztem a Bibliáról! Ezt rögtön pótolom is. Rögtön a megjelenés után beszereztem, mert - úgy gondolom - mindenki számára alapmű és nem árt olykor belelapozni. Igen, én is le szoktam venni a polcról, ha nem vagyok biztos valamiben. 



A Várólista-csökkentésből tavaly 2 könyvet nem sikerült elolvasni egyéb elfoglaltságok miatt. És akkor mi van? 

Folyt. köv. 

6 hozzászólás

  1. Fúú, ez milyen jó kis bejegyzés volt :) Na, az ilyenek hiányoznak! Néha-néha egy ilyennel jöhetsz, szívesen olvasom. A sündisznós könyvet pont láttam új kiadásban, de nem olvastam utána, így már majd jobban utána nézek. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :). Örülök, hogy segíthettem. Szerintem pont jókor olvastam a sündisznót, és biztos, újraolvasom majd. Remélem, Neked is tetszik majd, de ha mégsem, akkor sincs harag :).

      Törlés
  2. A Mesepszichológia nekem is piszkálja a fantáziámat, de a sok főiskolai gyermekpszichológia, gyermekirodalom, miegymás előadásuk után (ahol szó volt a mesékről is), nem tudom, tudna-e újat mondani...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lapozz bele a könyvesboltban, könyvtárban vagy nézd meg az Antikvárium.hu-n, mert itt általában fent szokott lenni a könyvek tartalomjegyzéke is. A végén 10 mese van Kádár Annamáriától, amik nekem tetszettek :).

      Törlés
  3. Ohh, tényleg, antikvarium.hu. Eszembe sem jutott a tartalomjegyzék, pedig sokszor rendelek onnan. :) Nálunk nem hiszem, hogy megtalálom a könyvesboltban, van összesen két kicsi Alexandra a városban, és ennyi. Na, utánanézek majd, köszi! :)

    VálaszTörlés