Visszatérés és Shop Your Bookshelf!

Amikor 2018 júniusában töröltem az akkori blogom, nem gondoltam volna, hogy egyszer visszatérek ide. Igen, tudom, korábban is voltak szeszélyes megnyilvánulásaim, ezt nem is tagadom. 

Később újra próbálkoztam máshol, de végül ismét itt kötöttem ki. Azért bevallom, az elmúlt időszakban nagyon sokat változott a Blogger felülete, úgyhogy ezzel én is most ismerkedem, és előre is elnézést kérek a blog külsejéért. Minden még szerkesztés alatt áll, főleg a linkek és a címkék. 

A lényeg, hogy újra itt vagyok, és ennek a blognak a nevét Szerb Antal és az éppen most újraolvasás alatt álló A Pendragon legenda ihlette. 

Szeretném megosztani a tavaly decemberben kitalált kihívásom, amely valóban teljesíthető, ugyanis egy év alatt csupán öt könyvet kell elolvasni hozzá és nem kell előre lefixálni őket.

Alyssa Beltempo Shop Your Closet eseménye adta az ötletet. Alyssánál online lehet jelentkezni, és segít a már meglévő ruháink közül kiválasztani a nekünk leginkább megfelelő kombinációkat, mindezt online és bizonyos összegért cserébe.

Az én kihívásomnak viszont az a lényege, hogy nemcsak, hogy nem kell kimozdulni otthonról, de egy fillérembe sem kerül. Az elmúlt években ugyanis rengeteg könyvet összevásároltam, amik szépen várják, hogy sorra kerítsem őket. 



Shop Your Bookshelf!

A cél: az adott évszakban egy könyv elolvasása, amely már a polcomon várakozik, és az aktuális évszakban szereztem be. Igen, a legtöbb könyvem esetében tudom, hogy mikor és honnan került hozzám. 

Januárban vagy februárban egy korábbi téli (december, január, február havi) beszerzés közül választok egyet, amelyet elolvasok január 1. és február 28. között.

Ezt már teljesítettem is Nicholas Evans A suttogó c. regényével, melyet 2010 februárjában rendeltem elő. 

Tavasszal egy tavaszi beszerzés, nyáron egy nyári, ősszel egy őszi és decemberben ismét egy téli (ugyanúgy decemberben, januárban vagy februárban vett/kapott) közül választok. 

Mindehhez készítettem egy Excelt, amelyben az évszakok szerint csoportosítottam a várólistás könyveim, hogy könnyebben boldoguljak. 

Nagyon meglepő, de az elmúlt években (a régi blog törlése utáni időszakra gondolok) többször sikerült visszafogni a könyvvásárlásokat. Sőt, folyamatosan selejteztem is őket. Ráadásul rájöttem, mi volt akkoriban a nagy harácsolások oka is, és ennek eredményeként tavaly összesen 16 könyvet vettem, ebből egyet ajándékba. Ez azért is nagyon szép teljesítmény, mert korábban volt olyan hónap, hogy egy havi adag volt ennyi, a nyári alaxandrás akciókban pedig egy vásárlás során gyarapodott a könyvállományom ennyivel. Természetesen kívánságlistám most is van, de már nem akarok mindent azonnal megvenni.

Azt nem tudom, könyves bejegyzést fogok-e írni, de a Vers hétfőnt szeretném feltámasztani, mert nagyon szerettem. 


Fotó: Unsplash - Radu Marcusu

0 hozzászólás