Újabb csemegék (2010. november)

                   Miközben lelkesen böngésztem az előrendelések és az új könyvek között, újabb gyöngyszemekre bukkantam.
Elő hát a malacperselyekkel, kívánságlistákkal! :)

Két hét múlva meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon, ehhez találtam ezt a szépséget:

Fülszöveg:
Varázslatos, adventi és karácsonyváró könyv. Csodálatos fotókkal, az ünnephez kötődő hagyományok leírásával, legendákkal, melyek még izgalmasabbá teszik a mesebeli várakozást. Ünnepi szokások, vásárok a nagyvilágban. Szépséges dekorációk, ajándékötletek, csomagolástechnikák. Karácsonyi finomságok és történetük.

Telegdi Ágnes: Karácsonyi készülődés
Ring Color Kft.
68 oldal
2490 Ft (már megjelent)


Bevallom, Robin Maxwell-től még nem olvastam semmit, de Cukorfalat múltkor nagyon felcsigázott, a hamarosan megjelenő könyve pedig a reneszánsz Itáliában játszódik, úgyhogy nem kell tovább ragoznom.

Fülszöveg:
Júlia előtt két út áll: szerelem nélküli, elrendezett házasság vagy lázadás. Az éles eszű lány, aki nemcsak rajongója Dante romantikus költészetének, de maga is verseket ír, nem hajlandó fejet hajtani a hagyományok előtt, és beletörődni a szülők akaratába, mint imádott barátnője, Lucrezia. Júlia sorsa örökre megpecsételődik, amikor egy álarcosbálon megismeri a családjával viszálykodó Monticecco család fiát, Rómeót. Robin Maxwell, az angol történelmi regények népszerű szerzője nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy újraírja Shakespeare egyik legnépszerűbb drámáját, a Rómeó és Júliá-t. Az írónő ezúttal is történelmileg hiteles regényt írt: a halhatatlan szerelmesek története Verona helyett a reneszánsz Firenzében játszódik. Miközben megismerhetjük a nyüzsgő város hétköznapjait, kibontakozik előttünk egy ifjú pár szerelmi története, amely nem kevésbé drámai és szívszorító, mint a nagy költőé, ám ezúttal azt is láthatjuk, mi zajlik a kulisszák mögött.


Robin Maxwell: Ó, Júlia!
Tericum Kiadó
288 oldal
3570 Ft
Várható megjelenés: nov. 30.

Nem feledkezhetem meg a ronda borítós Philippa Gregory-regényről:

A Palatinus Kiadó ezzel a kötettel indít útjára egy újabb sorozatot az írónőtől.

Fülszöveg:
Philippa Gregory, „a királyregények királynője” bemutatja az Angliában dúló halálos viszálykodás, a „Rózsák háborúja” közepette játszódó új sorozat első darabját.

A fehér királyné egy rendkívüli szépségű és becsvágyú nő történetét meséli el, aki magára vonja a frissen megkoronázott ifjú király figyelmét, majd titokban feleségül megy hozzá, és a királyi méltóságig emelkedik. Miközben Elizabeth felnő magas pozíciója követelményeihez, és családja sikeréért küzd, két fia olyan rejtély központi alakjává válik, amely évszázadok óta zavarba hozza a történészeket: ők a londoni Tower eltűnt hercegei, sorsuk a mai napig ismeretlen.

Philippa Gregory kutatói szenvedéllyel és utánozhatatlan mesélőkészséggel vezeti tovább hűséges olvasóit az angol történelem évszázadaiban, egyúttal gyarapítva a legyőzhetetlen nők portréinak sorát.

Csak azért is  felkerül a Festői borítók közé ezt a nem éppen dekoratív velencei fiatal lányt ábrázoló Dürer-kép :P.

Philippa Gregory: A fehér királyné
Palatinus Kiadó
446 oldal
3800 Ft (már megjelent)



 Aki a komolyabb olvasmányok híve, ajánlom figyelmébe a kommunizmust boncolgató alábbi díjnyertes regényt:

Fülszöveg:
A "Tisztogatás" a nők elleni erőszakkal és a kommunista országok feldolgozatlan múltjával foglalkozik párhuzamosan. A regény egy család történetén keresztül Észtország közelmúltjának s vele együtt a keleti blokk országainak elhallgatott eseményeibe, az elkendőzések világába is betekintést nyújt. Megszólaltatja a háború és a kommunizmus áldozatait, szembesít a megalkuvók és a megalázottak szégyenével. Ám a hajdani megaláztatások és a napjaink zavaros társadalmi közegében viruló erőszak határvonalai mindinkább elmosódnak Oksanen mesterművében...

A magány békéjében éldegélő idős észt asszony, Aliide Truu életét váratlan esemény kavarja fel: eszméletét vesztett orosz lányt talál a háza udvarán. A fiatal Zarával való találkozás feleleveníti Aliidéban a múltat: tragikus szerelmi történetét és azokat a döntéseket, amelyek megpecsételték a hozzá legközelebb állók és a saját maga sorsát. A kétségbeesett lépésekre kényszerült Zara helyzete rávilágít, hogy az üldöztetések a megváltozott körülmények ellenére sem értek véget - csupán formájuk változott.

Sofi Oksanen: Tisztogatás
Scolar Kiadó
368 oldal
3450 Ft (már megjelent)


A festészet szerelmesei a M-érték Kiadó Nagy művészek élete c. sorozatának legújabb darabjának örülhetnek, amelyben Brueghel (valószínűleg az idősebb (az ő egyik képének részlete van a borítón)) életművével ismerkedhetünk meg.

Fülszöveg:
A flamand festő, Pieter Brueghel munkásságát övező, századokon átívelő siker és ismertség mellett meglepően gyér ismeretanyag áll rendelkezésre az életéről. Művészi életútját a különleges egyediség jellemezte, ezen az úton nem maradt hely a művész népszerűsítésére, csak a mű számított.
A színes képekkel illusztrált kötetből a festőművész életét ismerhetjük meg.

David Bianco: Brueghel
M-érték Kiadó, Nagy művészek élete sorozat
160 oldal
1999 Ft (már megjelent)


Végül a krimi-rajongók örvendezhetnek a jövő héten megjelenő új John Le Carré-regénynek és Agatha Christie egyik újra kiadott művének:

Fülszöveg:
Nagy-Britannia a válságban vergődik, miközben egy fiatal, baloldali érzelmű oxfordi tanár ügyvéd barátnőjével a Karib-tengeren nyaral, Antigua szigetén. Egy véletlennek köszönhetően megismerkednek egy orosz milliomossal, akinek nemcsak szemtelenül drága, gyémántokkal kirakott karórája, felesége és két gyereke van, hanem a sziget egy része is az övé. A férfiról hamarosan kiderül, hogy orosz bűnözői körök könyvelőjeként tett szert hatalmas vagyonára, és cserébe egy nyugalmas, új életért mindent el akar mondani az angol hírszerzésnek. Az angol pár segít neki felvenni a kapcsolatot a megfelelő körökkel, ám az orosz milliomos saját és családja sorsát bukott kémek, pénzéhes politikusok és elvetemült bankárok kezébe helyezi.
John le Carré legújabb regényében a szervezett bűnözés, a nemzetközi pénzügyi körök és a politika világának összefonódásait mutatja be meggyőző erővel és sodró lendülettel.

Nagyon ígéretesen hangzik. Könyvélményem róla itt.

John Le Carré: A mi emberünk
Agave Kiadó
272 oldal
2980 Ft
Várható megjelenés: nov. 16.

Végül a megígért Agatha Christie:

Fülszöveg:
Rosemary Barton szép, fiatal, gazdag, boldog - miért lenne öngyilkos? De ha nem öngyilkos lett, akkor legközelebbi családtagjai és barátai közül tett ciánt a pezsgőjébe valaki. De ki akarhatta volna a halálát? George Barton, a férje el sem tudja képzelni, megrendezi hát egy évvel felesége halála után ugyanott, ugyanazokkal a vendégekkel a vacsorát, hátha kiderül valami. Ki is derül: újabb haláleset történik. Biztos hát, hogy Rosemary sem önkezével vetett véget az életének. Gyanúsítottakban szokás szerint nincs hiány. Agatha Christie ismét zseniális bűntényt alkotott - minden nyom ott van a szemünk előtt, csak nem vesszük észre...

Agatha Christie: Gyöngyöző cián
Európa Kiadó
304 oldal
2200 Ft (már megjelent)

4 hozzászólás

  1. Úhh, Robin Maxwell nagy kedvencem. Vártam már az új könyvét, nagyon! Írok is a karácsonyi manónak, hogy lepjen meg vele! :)))

    VálaszTörlés
  2. A levél mellé küldj egy kis kóstolót valamelyik finomságodból a manónak, így biztosan nem mond majd nemet ;).

    VálaszTörlés
  3. Agatha C. borító nagyon tetszik. Az én Jézuskámnak lassan utánfutó kell!

    VálaszTörlés
  4. nekem is tetszik :). A Jézuska biztosan fel van készülve az ilyen helyzetekre is ;).

    VálaszTörlés