Kultúrmisszió

          Ma este az alábbi e-mailt kaptam, amelyben a segítségemet kérték és természetesen örömmel teszek eleget a felkérésnek :).

"Egy csupa huszonéves fiatalból álló, független stábbal az év eleje óta egy dokumentumfilmet forgatunk Versmob 0411 címmel. A célunk annyi volt, hogy fölkutassuk a kortárs magyar költészetet, beszélgessünk minél több költővel arról, hogy hol van ma, 2011-ben a vers, a rím, az irodalom helye és szerepe a világban.

44 költővel volt lehetőségünk beszélgetni, közülük készítettünk interjút a 18-éves Kemény Lilivel, a 82 éves Kányádi Sándorral, Akkezdet Phiai tagjaival, Varró Danival, Karafiáth Orsolyával, Bereményi Gézával, Lovasi Andrással, Parti Nagy Lajossal, Térey Jánossal, stb. A filmet keresztül-kasul az országban, Soprontól Pécsig, Szegedtől Budapestig, Győrtől Szajláig forgattuk.

A fölvett 50 órányi interjúanyagunkból április 11-re, a költészet napjára egy 20-30 perces kisfilmet vágunk, amit a versmob.hu című portálon fogunk publikálni. Ezen az oldalon a film és innen szabadon beágyazható vimeós videóként április 11-től teljesen ingyen korlátlanul elérhető lesz bárki számára.

A dokumentumfilm párjaként egy 10 perces fikciós kisjátékfilmet is készítünk, ami keretbe foglalja majd a dokumentumfilmet. A Virrasztás című webfilmünket Trill Zsolt, Kovács Krisztián és Petrik Andrea főszereplésével és DJ Bootsie zenei közreműködésével szintén a költészet napján fogjuk publikálni."

Mivel A Költészet Napjáról tavaly is megemlékeztem, idén  egy újabb videót is hozok, hála a Versmob csapatának. Ahogyan Adél is fogalmazott az e-mailben "a költészet egy nagyon is élő, vagány és fantasztikus dolog."  Mondanom sem kell, hogy teljesen egyetértek vele és remélem, sokakhoz eljut majd a film és az üzenetük :).



versmob 0411 [trailer] from versmob on Vimeo.

0 hozzászólás