Az Olvasás 7 Hete

Tegnap éppen olasz rádiót készültem hallgatni és bár ez nem jött össze, de a Radio Italia honlapján felfedeztem egy olvasást népszerűsítő kampányt, amit május 16. és 23. között rendeznek meg Itália szerte. Az esemény a Kulturális Minisztérium és az Olasz Kiadók Egyesülete égisze alatt kerül megrendezésre, bőven itt lehet róla olvasni. Este éppen készültem is egy nyavalygó bejegyzést írni, hogy nálunk miért nincs ilyen, helyette beértem a Molyon egy karccal, és ma délelőtt megszületett a TERV. A Könyves bloggerekkel és a Molyokkal július 4. és augusztus 21. között rendezünk egy hasonló kampányt, hogy népszerűsítsük az olvasást és a könyveket. A terv lényege, hogy 7 héten keresztül minden csatlakozó egy-egy megadott témában ír egy bejegyzést a blogjában, ill. a Molyok karcokat írnak, amit a Molyon majd egy polcon gyűjtünk össze. A csapat egyre bővül és már a témák is születőben vannak. Természetesen az eseményhez bárki csatlakozhat a Facebookon is (jobb oldalon), legyen akármilyen blogot vezető vagy csak szimplán olvasni szerető ember ;). JÓ HÍR: AZ ESEMÉNY IDEJE ALATT A RÉSZTVEVŐK KÖZÖTT KÖNYVEKET SORSOLUNK KI!!! ;)

A szabályok: 
  • Az eseményhez csatlakozni kell, akár a Facebookon, akár a Molyon, akár az iwiwen.  Akár mindhárom helyen lehet csatlakozni. fontos, hogy az adott héten felvetett témához értelmesen hozzá kell szólnia, azaz nem elég egy egyszerű mondatot írni. Azonban minden résztvevő neve csak egyszer kerülhet a kalapba, azaz ha valaki a Molyon mondjuk Jakab néven csatlakozott és a Fb-on Gipsz Jakab néven, nyugodtan hozzászólhat mindkét helyen a témához, azonban a sorsoláson csak az egyik nevével játszik.
  • A bloggerek a témáról írt bejegyzésüket a Molyra linkelik be és onnan kerül továbbításra a két másik oldalra.
  • Ha valaki az egyik héten már nyert, továbbra is ugyanúgy várjuk a hozzászólásait, azonban nyerni már nem nyerhet. A jelen helyzet szerint minden héten egy kiadó egy könyve kerül kisorsolásra. A nyertes a nyereményét - amennyiben megoldható - személyesen vagy postán kapja meg. Azaz, ha budapesti a nyertes vagy a későbbiekben arra jár, a kiadónál veszi át, ha vidéki, postán kapja meg ;).Az eddig megkeresett kiadók örömmel fogadták a kezdeményezést ;).
  • Hogy hetente 1 vagy 2 téma legyen, az a kérdőív kitöltésével dől el. 

    Az időpontválasztás azért erre az időszakra esett, mert ez az uborkaszezon és a nyaralás ideje. Ekkora minden érintett maga mögött tudhatja a vizsgaidőszakot, lassan kezdődnek a szabadságolások és a nyaralások. Talán így sikerül néhány embert meggyőzni, hogy bizony a nyaralásra érdemes 1-2 könyvet is a bőröndbe pakolni, elvégre míg az ember a hasát sütteti, olvasni is tud.




Képek: weheartit

0 hozzászólás