Könyvfesztivál előtt (2012)

 A jövő héten, egészen pontosan április 19. és 22. között, immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A programokról bővebben itt lehet tájékozódni, úgyhogy ez ügyben nem is szaporítanám tovább a szót. Ill. még annyit, hogy a belépés 500 Ft-ba kerül, de ez az összeg levásárolható.

Természetesen én idén sem leszek ott, de most is találtam néhány ígéretes könyvet, amelyek a jeles esemény apropóján kerültek és kerülnek a boltokba.



Az Európa kiadja Vámos Miklós teljes életművét, így a legújabb kötet már napvilágot is látott.
Még nem olvastam, de szeretném majd, mert az Apák könyvét is nagyon szerettem, így teljes lesz a család ;).

Vámos Miklós: Anya csak egy van
320 oldal
Európa Kiadó 
3200 Ft

Idén is sok-sok évfordulósunk van, köztük az egyik Ottlik Géza, akinek születése 100. évfordulója alkalmából jelenik meg a Hajnali háztetők, ami már nagyon régóta vár rám a PopulArt füzetek közt :$.

Ottlik Géza: Hajnali háztetők
152 oldal
Magvető Kiadó
2490 Ft
Várható megjelenés: április 16.

James Joyce regénye már szerepelt az egyik korábbi mustrában, de ezek szerint nem a szemüveges figurás borítóval, hanem a fent láthatóval jelenik meg április 16-án, ha minden igaz.

Végezetül a Park Kiadó két könyve zárja a sort:

Az első, egy vicces szerelmi történetet mesél el, már a borítója sem semmi a bocival ;).
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Fordította: Kertész Judit
208 oldal
2500 Ft
Várható megjelenés: a jövő héten


Ismét egy Ross King-könyvnek örülhetünk, legalábbis én nagyon örülök, az egyszer biztos ;). A kanadai író ezúttal a XIX. század Párizsába, az impresszionizmus korába kalauzolja el a Kedves Olvasót. Csak néhány név a könyvből: Monet, Manet,  Cézanne. Nem rossz, ugye?
Ross King: Párisz ítélete
Fordította: Makovecz Benjamin
560 oldal
Park Kiadó
4500 Ft
Várható megjelenés: április 23.


Fogalmam sincs, mikor lesz végre normális bejegyzés, mert most is úgy indultam neki, hogy bepótolok egyet-kettőt, de inkább megyek végre olvasni. Vers a jövő héten is lesz, a többit meg majd meglátjuk. 

0 hozzászólás