Megint Mazsola - újabb mesék a zöld disznóról


A néhány héttel ezelőtti Mazsola-rajongásom ezt a hangoskönyvet meghallgatva csak fokozódott. Mert Mazsolával mindig történik valami, és akármilyen szeleburdi ez a zöld kismalac, nem lehet nem szeretni.

Ezen a hangoskönyvön is nyolc mesét hallgathatunk meg, és ismét találkozhatunk Mazsolával, Manócskával, Fülöpkével és Varjú bácsival, de Mazsola új barátra is szert tesz Menyus, a medvebocs személyében, és megismerhetjük Rezsőkét, a kis rókát is.

Mazsola kedvenc elfoglaltsága továbbra is a turkálás, ami sokszor hasznosnak is bizonyul, de legalább ennyiszer okoz vele valamilyen galibát, amit előbb-utóbb igyekszik jóvá is tenni.

A turkálás mellett Mazsola nagy focirajongó is, amit remekül bizonyít a Kukoricarajongók Kupája című epizód, melyben Mazsola kedvenc csapata, a Mangalica FC bejut a Bajnokok Ligája, akarom mondani a Kukoricarajongók Kupája elődöntőjébe, ahol a külföldi Bergshire FC-vel méri össze erejét.
Sajnos - Manócska legnagyobb bánatára - nem a tévé, hanem a rádió közvetíti a meccset, amit Mazsola  a tökházban hallgat Menyussal.

Ezek mellett fény derül A tavasz hírnökeire is, Rezsőke olyan új dolgokkal ismerteti meg Mazsolát, mint a papírsárkány és a kedvező széljárás, és ahogy már megszokhattuk, kalandokból, lustaságból, hencegésből és falánkságból most sincs hiány.

Azért arra kíváncsi vagyok, Manócska vajon milyen zsírt ken a kenyérre, amit Mazsola Menyus barátjához hasonlóan piros paprikával megszórva jóízűen el is fogyaszt?

Mindegyik mesét nagyon szerettem, de a két kedvencem a már említett Kukoricarajongók Kupája és A vaddisznó lett, melyben Mazsola megnézi A világjáró vaddisznó című színes, szélesvásznú filmet, és a moziból hazatérve Manócska és Varjú bácsi legnagyobb megdöbbenésére, felcsap vaddisznónak.

 A kicsik és a nagyok is biztosan szeretni fogják ezeket a meséket Für Anikó továbbra is nagyszerű előadásában. Mert Mazsola történetei kortalanok, bűbájosak és mindig tartogatnak valamilyen tanulságot.





Bálint Ágnes: Megint Mazsola
Für Anikó előadásában
Audió CD - 75 perc
Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2007
1990 Ft
A könyvváltozat a Holnap Kiadónál jelent meg (68 oldal, 2013 - 2500 Ft, 72 oldal, 2015 - 2700 Ft)

0 hozzászólás