Mesék a zöld disznóról - Mazsola


Mazsolát, a kis zöld malacot talán nem kell bemutatnom, hiszen mindannyiunk számára ismerős a tévéből és/vagy a mesekönyvből. De aki eddig még nem hallott róla, vagy csak nosztalgiázni szeretne, nyugodtan olvasson tovább.

Annak idején én is néztem a Mazsolát a tévében, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból a mesekönyv nem volt meg, így ezt a hiányosságomat most hangoskönyv formájában pótoltam.

Manófalvi Manó, a madárijesztők barátja egy nap fedél nélkül maradt, ugyanis korábbi otthonát - egy ócska kalapot - egyszerűen elfújta a szél. Szerencsére Manócska talált egy jókora sütőtököt, ahová beköltözött. Csakhogy egy este csámcsogásra lett figyelmes: egy kis malac éppen az új otthonát kezdte el enni! Manócska előbb el akarta zavarni a kis falánkot, végül befogadta Mazsolát, akivel mindig történik valami.

A tisztára mosdatott Mazsola már régen aludt, mikor a varjú és Manócska még mindig róla beszélgettek.
- Nagy gond a házban egy ilyen kismalac - vélte a varjú. - Nem is mindenki vállalná.
Manócska erre mindössze annyit mondott:
- Persze az egyedüllét legalább olyan gond. És így mégiscsak vígabban telik az idő.
 
 A CD-n hallható nyolc meséből megtudhatjuk, hogy sikerült valakinek megfürödnie, leszoknia a csámcsogásról, milyen egy hencegő, irigy, lusta kismalac, aki valójában jószívű és segítőkész, van lelkiismerete és egyszerűen imádni való.
Mazsola és Manócska mellett megismerkedünk Egérkével és Fülöpkével, akik szívesen játszanak Mazsolával, és felbukkan Varjú bácsi is, aki Manócska régi barátja.

 Mind a nyolc mese bűbájos, tanulságos és nem lehet nem szeretni. Für Anikó előadásában pedig pláne nem, aki zseniálisan bújik minden szereplő bőrébe. Kicsiknek, nagyoknak remek kikapcsolódás.
Már alig várom, hogy meghallgathassam a következő részt.





Bálint Ágnes: Mazsola
Für Anikó előadásában
Audio CD - 66 perc
Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2006
1990 Ft
A könyv idén is megjelent  a Holnap Kiadónál: 80 oldal, 2700 Ft

2 hozzászólás

  1. Valamikor én is meghallgatom, biztos aranyos lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne hagyd ki, mert nagyon jó ;). Nemsoká meghallgatom a Mazsola és Tádét is :).

      Törlés